De eerste editie zit al bijna vol!

Even wat regenachtige herfstweken uitzitten, dan de kerstdagen doorkomen, Oud&Nieuw niet te gek maken, en de Heavy New Year Rally gaat van start. Dus nog maar twee maanden te gaan, en de vijftig equipes vertrekken vanuit Twente.

Het goede nieuws is dat we bijna aan het maximale aantal inschrijvingen zijn. Het slechte nieuws: dat betekent dat er nog maar zes plekken resteren. Dus wil je de eerste Heavy New Year Rally niet missen, pak die laatste kans!

Zonder al te veel prijs te geven, kunnen we dit vast melden over de aanstaande Heavy New Year Rally. Uitzetters Remco Luksemburg en Peter Rovers hebben geweldige proeven bedacht; we bezoeken vrijdagavond en zaterdagochtend Fürstenau, de woeste, mysterieuze en afgelegen oude legerbasis.
Hier rijden de equipes in totaal vier heftige TC-secties, drie regularities door het bos en drie snelheidsproeven waarvan er één grotendeels onverhard.

De eerste dag:
Op vrijdag bestaat de route in Nederland uit: drie regularities, opbouwend in moeilijkheid en twee navigatiesecties. In Duitsland rijden we zes regularities, waarvan vier in het donker, twee geklokte secties met meerdere TC’s, waarvan één in het donker. Volgens Remco is dat een heftige… En drie navigatiesecties, waarvan één in het donker.

Over de zaterdag binnenkort meer.

De moeilijkheid zal in de loop van de dagen opgebouwd worden en dit geldt letterlijk tot de laatste wedstrijdkilometer. In veel RP’s wordt zowel de navigator als de bestuurder aan het werk gezet. De perfecte mix voor een geweldige rally. Scoor je goed in de Heavy New Year Rally, dan komt dat door een bestuurder met talent en door een pientere navigator.

Zin in: pak dan één van die laatste plaatsen in de Heavy New Year Rally, en schrijf je in op www.hnyr.nl.