Op 3 en 4 januari wordt de eerste Heavy New Year Rally verreden. Een voor ons land uniek evenement, waarbij de organisatie een soort kruising tussen de Wintertrial, de Engelse Rally of the Tests en de Belgian Westhoek Classic voor ogen heeft. Kaartleesuitdagingen, veel regularities en een aantal leuke testjes op afgesloten terrein.

Uitzetters Remco Luksemburg en Peter Rovers zijn druk bezig met het uitzetten van de route. Op vrijdagmiddag leidt Remco de deelnemers via het Twentse land naar Duitsland, waar ‘Duits’ wordt gedineerd op Fürstenau, een voormalig militair terrein dat inmiddels in het teken staat van auto- en motorsport. De uitzetters hebben dat traject inmiddels samen uitgezet. Reken maar dat zowel rijder als navigator zich daar 3 kwartier prima gaan vermaken! Vervolgens gaan we door de donkere avond naar het overnachtingshotel in Bramsche, waar een gezamenlijk toast op het nieuwe jaar op de deelnemers wacht!

Op zaterdagochtend gaat de rallykaravaan opnieuw naar Fürstenau voor weer een klein half uurtje uitdaging. Daarna heeft Peter een route uitgezet die de deelnemers uiteindelijk naar de finish in Markelo leidt. Tijdens het diner worden daar in de vroege avond de prijswinnaars gehuldigd.

De rally is weliswaar wat anders van opzet dan we in Nederland kennen, maar we willen benadrukken dat het een rally is voor iedereen die normaal gesproken deelneemt aan andere classic car rally’s. Met dezelfde auto’s ook. Het verschil met andere rally’s zal zijn dat door de andere opzet, met veel regularities en ook een aantal testjes, de balans tussen rijder en navigator wat anders zal zijn. En dat maakt het wat ons betreft extra leuk. Maar reken er ook gewoon op dat Remco en Peter voor leuke kaartleestrajecten zullen zorgen.

Klik hier om voor een interview met Peter Rovers dat is gemaakt door het DHRC Magazine, waarin hij meer toelichting geeft over de Heavy New Year Rally.

Er wordt gestreden in twee klassen, de Expert- en Sport klasse. Beide klasse krijgen een uitdagende rally, waarbij we de keuze hebben gemaakt om de Sportklasse herconstructie-vrij te houden. Dus geen wegverleggingen, maar uiteraard wel de juiste weg rijden. Ervaren Tourklasse deelnemers kunnen natuurlijk overwegen om het een keer in de Sportklasse te proberen! De Expertklasse krijgt het wat zwaarder, maar ook hier ligt zeker niet het zwaartepunt op de herconstructies. Het is de combinatie van uitdagingen die dit een bijzondere wedstrijd gaat maken.

De inschrijving is inmiddels open. We hebben om organisatorische reden dit jaar gekozen om maximaal 50 equipes toe te laten bij deze eerste editie. Naast de standaard inschrijving is het ook mogelijk om zakelijk in te schrijven.
Het deelnemersveld is al voor bijna de helft gevuld, dus ben op tijd met inschrijven. De inschrijving sluit namelijk op 27 oktober om 20:00 uur.
Schrijf dus nu in!

Wij hopen jullie aan de start te zien op 3 januari, bij de eerste editie van wat ons betreft een blijvertje op onze rallykalender.

Organisatie comité HNYR,

Remco Luksemburg, Erwin Docter, Werner Budding, Wilhelm Palthe, Marlous Notier-Kion en Peter Rovers.

Privacy Preference Center